среда, 3. мај 2017.

Vreme za promene



Vreme za promene je izgleda ipak došlo, jer većina mojih drugarica, prijateljica i poznanica menja, ako ne  bračno stanje, a ono posao, te se tako sve više od njih odlučuje za napuštanje, ne samo državnih i privatnih poslova, već i za odlazak u ono što se popularno zove "sam svoj gazda", i za bavljenje nečim sa čime do sada nisu imale dodira.



5.0





(7) · Bar
Milutina Milankovića 28, Novi Beograd · 011 4280355

Tako su Maja, sa završenim Poljoprivrednim fakultetom i dugogodišnjim radom u predstavništvu 13.jula (što opet nije imalo veze sa onim što je studirala), i Saška, novinar, odlučile da otvore bistro ili nešto slično pod nazivom Kod Maje i Saške. 
Počele su sa radom 24.4.2017. za mene, naglo i nenadano, a za njih verovatno na vreme, posle dužeg sumiranja "za" i "protiv" nečeg relativno sigurnog (ali možda nedovoljno inspirativnog ili čega god), odlučile da zaista preuzmu sve u svoje ruke, od traganja za prostorom, majstorskih radova, do onih, pa, mogli bismo reći - polukulinarskih.



Njihovi muževi verovatno nisu bili za upuštanje u nesigurne ugostiteljske vode, pogotovu bez "bistre muške" glave i "sposobne muške" ruke, ali one su bile marljive, uporne i nadasve svoje. Možda bi druge njihove drugarice postupile slično, ali im se ne da da u kući odnosi "zahladne", a tamo negde napolju, u muškom svetu, dođu do "usijanja".



Mene su pozitivno iznenadile i nadam se da će degustacija sokića i ostalih đakonija da poraste, kao i prodaja smrznutih proizvoda.




Možda to ima veze samo sa njima dvema i sa samo njima znanim ličnim bitkama (koje se najčešće biju u trenucima kada bilo kakve granice, koje se pred nas postavljaju, shvatimo kao ograničenja protiv kojih želimo da se borimo), a možda ima veze i sa globalnim promenama, o kojima bi Saška, kao osvešćeni novinar, mogla bolje i više da kaže. 

Da su starije, a ne mlađe od mene, rekla bih da to ima veze sa Saturnovim drugim dolaskom na mesto sa koga je pošao, sa vremenom korenitih promena i suočavanjima sa sobom. 
Šta god da je u pitanju u pitanju, poželimo im sreću i uspeh.



Нема коментара:

Постави коментар

Neko je oklevetao Jozefa K. i prolazak kroz Prag

Kada se vratite sa nekog puta, spoljašnje okolnosti utiču na vaš unutrašnji svet i on počinje da se menja i bez vaše volje. ...