понедељак, 24. април 2017.

Fina gospoda



Pre nekih desetak godina sretnem jednu svoju stariju prijateljicu (tad je to meni izgledalo tako, a kad se primakoh istim, rekla bih u najboljim godinama:), koja mi reče da su joj muž i deca dobro, svako otišao na svoju stranu i kako bi bilo lepo da sada ona nađe nekog finog gospodina. 


Sećam se kako sam tada pomislila da želi da ima nekoga s kim će šetati ruku pod ruku, ići u šetnju i na neka lepa mesta, a sad prvo šta pomislim, kad vidim tu finu gospodu koja se šetaju sa znatno mlađim prijateljicama, kako ne znam da li su im dotične žene, prijateljice ili ćerke. Kad su mlađi možda traže starije, kako stare, traže mlađe, što im dođe kao neka vrsta balansa.


S druge strane, znam žene koje isključivo traže finu gospodu. Kada su mlađe, verovatno zato da bi im pružili finansijsku sigurnost i druge benefite, koje materijalna dobra donose, a ima i onih koji žude za očinskim  zagrljajem i psihičkom sigurnošću koju on pruža. 

Dotični stariji je i fin, jer vas tretira kao damu i ne diže frku oko svega i svačega. Zna gde mu je mesto i ume da čeka da se vi izludite, jer sve je već prošao:) 
Ah, da, ukoliko je pametan, načitan, prošao sveta etc. od njega možete i mnogo toga da naučite, a može da vas podrži i u karijeri, i verovatno ima veze:)


Opet, postoje i one žene, koje nikako ne bi bile s mlađim, jer kako njihovo telo stari (mada sada postoje i liposukcije i ostala estetska pomagala), žele da su uvek, u makar maloj prednosti u odnosu na partnere, koji su već zašli u određene godine. 

Bilo kako bilo, vremešna fina gospoda su na ceni, još ako se "održavaju" (kao što održavaju svoje automobile, kuće i vikendice), za razliku od žena njihovih godina, imaju bolju prođu:(
Pogledajte samo šta je Al Paćino dobio s godinama.


Нема коментара:

Постави коментар

Neko je oklevetao Jozefa K. i prolazak kroz Prag

Kada se vratite sa nekog puta, spoljašnje okolnosti utiču na vaš unutrašnji svet i on počinje da se menja i bez vaše volje. ...