понедељак, 24. април 2017.

Muškarac "upišanko" i ostali njemu podobni:)



Ne mora biti, ali uglavnom je mlađahan, a i ako nije, trudi se da bude ili makar takav utisak da ostavi. 
U narodu postoji izreka da ukoliko spavaš sa mlađim muškarcem, nemoj se čuditi da se probudiš "popišana", što, otprilike, znači da će on koliko juče:( izbrbljati svima da je sa vama noć proveo. 



Sa njim se obično u vezu dovode "milfice" ili "kuguarke", što je najnovije ime za stariju ženu (čitaj iznad 35). Neću ulaziti  u tumačenje pogrdnih naziva jednih ili drugih, niti u prirodu veze - ko je kome tu plen i koja je korist jednih ili drugih, ali ću vas zapitati postoji li naziv za muškarce koji se decenijama i vekovima unazad, te i sada, šetaju uz znatno mlađe žene?



Interesantan je podatak da je Emanuel Makron, trenutno ministar u Francuskoj, a koji, po tvrdnjama znalaca, ulazi u drugi krug izbora za predsednika, oženjen ženom koja mu je nekada bila nastavnica i koja je od njega starija 24 godina, ali što Francuze ne brine mnogo, dok je to u našoj sredini, i pored porasta sličnih veza i brakova, još uvek neka vrsta, ako ne tabu teme, a onda podsmešljivih razgovora.



Pod kategoriju  muškaraca iz naslova potpadaju i oni večni dečkići sa sindromom Petra Pana, koga žena, ukoliko je uopšte stao pred oltar, najčešće blagonaklono pušta da surfuje netom, fotka se sa mladim ženam i igra se u ograđenom dvorištu.



Donekle su im slični i "mamini sinovi" koji rastu pod skutom neprikosnovene "kraljice" njihovog života, kojoj se ne drma tron ni pošto se sinove ožene, a što njihove izabranice neretko teško podnose. Za njih se nekada kaže da u mladosti biraju one s početka priče, nazvane po jednoj vrsti predatora, dok se kasnije žene "surogat-mamom".

A možda uopšte nema pravila u ovom svetu prepunom različitih ptica preletačica, mačaka, vukova samotnjaka i ostalog zverinja.



3 коментара:

  1. E, ovaj tekst baš dobar. Sviđaju mi se fotke,metafora vuk samotnjak i što sam sad saznala zašto deca piške u krevet (da se fale:)

    ОдговориИзбриши
  2. Hvala...i komentar je dobar, posebno ovo zašto deca piške u krevet:)
    Možda dodam?:)

    ОдговориИзбриши
  3. Carrie Bradshaw. Svidja mi se. Unikatno zabavno i informativno 👌😊

    ОдговориИзбриши

Neko je oklevetao Jozefa K. i prolazak kroz Prag

Kada se vratite sa nekog puta, spoljašnje okolnosti utiču na vaš unutrašnji svet i on počinje da se menja i bez vaše volje. ...