четвртак, 2. март 2017.

T - tetovaže



Tetovaže su nekada nosili prostitutke i mornari. Kasnije su ih upražnjavali momci u vojsci i oni koji bi završili na robiji. Danas njima pribegavaju ljudi različitog uzrasta i kalibra, a kako one izgledaju kada ostarimo, znaju oni koji ih imaju. Zato bi, verovatno, pre bilo kakvog tetoviranja tela, trebalo razmisliti.


Iza iscrtavanja tela se obično krije neka prošlost, neka priča: srećno ili bolno iskustvo, lik ili događaj koji bi trebalo zapamtiti, važno ime ili datum, nešto što će nas terati da ne zaboravimo gde i kad smo pogrešili ili šta nam je u životu bilo bitno.

Nekada su korišćene pre odlaska u boj, služile su kao neka vrsta štita od koplja, metka, zluradog pogleda...nekada su ih žene koristile da bi ukrasile svoja lica i tela, a nekada i da bi sebe učinile neprivlačnijim za pripadnike muškog pola i tako onemogućile otmice, zlostavljanja, nasilne udaje...Danas, na raznoraznim takmičenjima, muškarci i žene koji izlažu svoja tela pogledima drugih, svojim tetovažama privlače pažnju. Nekada je to na granici između lepog i bizarnog.



Nekada neprihvatljive, često izraz hrabrosti i originalnosti, tetovaže su danas izraz pomodarstva, o čemu često svedoči i izbor motiva.



Šta vi mislite o tetovažama?

Нема коментара:

Постави коментар

Neko je oklevetao Jozefa K. i prolazak kroz Prag

Kada se vratite sa nekog puta, spoljašnje okolnosti utiču na vaš unutrašnji svet i on počinje da se menja i bez vaše volje. ...