понедељак, 13. фебруар 2017.

Đ, kao đaci i tipovi učenika




1. Štreber - nije popularan među ostalim đacima jer ima sve petice, jer previše uči, jer zna i detalje sa margina. Vršnjaci ne vide njegovu ambicioznost i upornost.

2. Povučeni, stidljivi - na prvi pogled se i ne vidi, retko se javlja, pred tablom zamuckuje. Kad zagrebete po površini, neretko ćete otkriti kako ima svoj svet u kome je i te kako kreativan.

3. Popularni - svi oni koji se izdvajaju, najpre po onome što im je prirodno dato i za šta sami nisu zaslužni, kao što su lepota, mišićavo telo ili ženski atributi, ili ono za šta su i te kako zaslužni, ali što nije za pohvalu: mangupsko ponašanje, drzak odgovor i suprotstavljanje nastavnicima, maltretiranje manje popularnih.

4. Alapače, kako ženske, tako i muške - oni koji nikako ne prestaju da pričaju, koji svakome uskaču u reč; često inteligentniji od drugih, ali najčešće nevaspitani i razmaženi.

5. Zaluđenici za video-igrice: neispavani, krvavih očiju, podbula lica; na času ne mogu ništa da prate, jer im se spava, ili su i dalje akteri neke igrice. Opasni su najviše po sebe. 

6. Drukčiji: ovde je čitava lepeza osobina zastupljena...razlikuju se po muzici koju slušaju (najviše je hevimetalaca), po knjigama koje čitaju (preovlađuje epska fantastika), po oblačenju (od stila baš me briga, preko darkera, do slepog praćenja mode).

7. Komičari  - oni koji se smeju za sebe, koji su komičari sami po sebi, koji zasmejavaju druge da bi skrenuli pažnju na sebe i sl.

8. Tupsoni - oni koji zaista ne mogu da prate predavanja i kojima je potrebna tuđa pomoć; oni koji se prave da su glupi, jer ih mrzi da uče; oni koji izgledaju glupavo, ali to nisu.

9. Nasilnici - najčešće grupa starijih učenika koji maltretira mlađe. Ne zna se da li su gori oni, ili drugi, koji to nasilje podstiču odobravanjem, navijanjem ili tolerisanjem.

10. Proždrljivci, oni koji stalno nešto muvaju po ustima: pre časa, na času, na odmoru...
Eh, da su bar tako gladni znanja:)



Čitava lepeza tzv. tipova đaka. Na koga vi tipujete?


Нема коментара:

Постави коментар

Neko je oklevetao Jozefa K. i prolazak kroz Prag

Kada se vratite sa nekog puta, spoljašnje okolnosti utiču na vaš unutrašnji svet i on počinje da se menja i bez vaše volje. ...