понедељак, 13. фебруар 2017.

D - Dečaci i Devojčice Danas



Današnja deca više vremena provode u kući ispred kompjutera igrajući video-igrice ili surfujući po svojim pametnim telefonima dok postavljaju selfije i lajkuju tuđe slike i postove.


Dečaci su postali "zavisnici" svih mogućih igrica, dok devojčice više vole da razgovaraju i dopisuju se.

Današnji dečaci i devojčice sa 12 i 13 godina često izgledaju kao da im je 22 i 23. Kako li će izgledati u mojim godinama?



Dečaci i devojčice oblače se slično, u duhu nove mode - uniseks odeće, koja ignoriše tradicionalnu podelu na rodove, tako da ponekad ne znaš ko je ko.


Današnja deca ranije postaju zainteresovana za seks i brže se upuštaju u polne odnose. U vezama igraju po nekim novim, samo njima poznatim pravilima. Većina ostaje "gladna" pravih emotivnih veza.


Devojčice više brinu o kilaži, drže dijete i misle da su debele. Društveni i medijski pritisak da izgledaju "dobro", jači je nego pre, što se odražava ne samo na njihov izgled, nego i na psihu. Među anokreksičarima i bulimičarima mnogo je više devojčica.




Da ne bude zabune, ovo je samo moje mišljenje i možete me demantovati. I da, volim današnju decu i ne pišem sa onog stanovišta: Eh, u moje vreme bilo je drugačije....Svako vreme ima svoje breme i svoje dileme:))

P.S.
Dečaci i devojčice, budite svoji, uvek i svuda, s kim god da ste.
Voli vas Vesna.


Нема коментара:

Постави коментар

Neko je oklevetao Jozefa K. i prolazak kroz Prag

Kada se vratite sa nekog puta, spoljašnje okolnosti utiču na vaš unutrašnji svet i on počinje da se menja i bez vaše volje. ...